Блог

Головна » 2010 » Серпень » 6 » Галина Анатоліївна Могильницька.
16:26
Галина Анатоліївна Могильницька.
 Галина Анатоліївна Могильницька, добре відома не тільки в Кривому Озері, а й по всій Україні і далеко за її межами. Частина її життя пройшла в нашому Кривому Озері. Вона навчала дітей в середній школі і запам’яталась неординарним вчителем,   таким, що любить свій предмет, любить свою Батьківщину.
 Сьогодні нам хочеться сказати про неї як про автора книг. І просто як про хорошу парафіянку нашої церкви, про хорошу людину нашого краю.
   Народилась пані Галина 8 травня 1937р. в м. Одесі в родині педагогів, що належить до олнієї з найдавніших і найбільш розгалужених династій України. Дитинство протікало в мальовничому куточку Кривоозерщини, біля Південного Бугу (нині Миколаївська область), де молоду сім’ю батьків під час літньої відпустки застала війна.
   У 1954 р. вступила до Одеського фінансово - кредитного технікуму. Невдовзі її виключили спершу з комсомолу, а потім і з технікуму за відвідування Церкви та відстоювання свого конституційного права на свободу віросповідання.
   Працювала на різних посадах — від робітниці на заводі, до художнього керівника Будинку культури.
   У 1963р, склавши екстерном іспити за вечірню школу, вступила на філологічний факультет Одеського державного університету
 ім. І. Мечникова, який закінчила в 1967році. Працювала викладачем Балтського педагогічного училища на Одещині (звідки її звільнили за вихолощення комуністичної ідейності з курсу української літератури і пропаганду творчості науіоналістичних письменників Василя Симоненка, Ліни Костенко, Миколи Вінграновського, Івана Драча). Інспектором шкіл Кривоозерського райвно, учителем та завучем Кривоозерської СШ №1.
  Протягом десятиліть була одним з найактивніших членів одеського руху опору комуністичного режиму.
  У 1994 році повернулась до Одеси, де працювала вчителькою української мови та літератури ЗОШ №117, головним спеціалістом відділу по роботі з партіями та громадськими організаціями Одеського виконкому.
  З 1997року — викладач кафедри методики викладання гуманітарних дисциплін Одеського обласного інституту підвищення кваліфікації працівників освіти.
  Відмінник освіти України. Лауреат премії імені Василя Стуса. Нагороджена орденом Святого Володимира третього ступеня.
  Автор кількох поетичних збірок, ліро-епічної поеми "Рогніда" і понад сотні статей суспільно-політичної, релігієзнавчої та методико-педагогічної проблематики, опублікованих в українській та зарубіжній пресі, низки літературознавчих брошур, а також широковідомих в Україні полемічних книжок "Літос, або Камінь із пращі правди на розбиття митрополичого блудослів’я", "Хроніка великого ошуканства".
  Нещодавно вийшла книга "Міфологія як обгрунтування історичного мародерства", яка поглиблює і розширює коло історичних  та релігієзнавчих проблем, порушених у попередніх книжках цієї серії.
   
Переглядів: 5402 | Додав: otec | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 5
5 pyshnenkotanya  
0
Уважаемая Галина Анатоливна я б хотела бы с вами встретится и пообщатся.Как я могу это сделать?

4 Віра-Одеса  
0
до Юрія-тел пані Галини 0674866971

3 Ігор Стоянов  
0
Доброго дня всім хто читає моє послання. Розкажу цікаву історію про те,як я знову познайомився з Галиною Анатолівною. Пішов я ось-де на днях до церкви Петра і Павла,що на Позняках,м.Київ.Я сам електрик і в той день Голос сказав мені піти і полагодити вимикачі в нашій церкві.Мені там подобається,бо служба йде на рідній мені мові,себто я розумію смисл сказаного на службі. От роблю я ту роботу,а коли закінчив то помітив книжечку "Літос",ну і автор- Галина Могильницька.А я й кажу служниці- "Та то ж наша Галина Анатолівна". Так Господь дав мені подяку за мою десятину. Пані Галина мало того,що вчила мене,а й була колегою моєї мами на освітянській ниві в нашій школі.А головно,ми співзвучні в своїй любові до України, до рідної мови і до Історичної правди і Справедливости.Допоможіть мені найти пані Галину,ми з нею поспілкуємось як земляки і національно свідомі громадяни.
даю ссилку на свій сайт,там є всі контакти. www.electric-kyiv.com.ua

2 otec  
0
Шановний пане Юрію! Я дуже радий вітати Вас на нашому сайті. Пані Галина Могильницька проживає в місті Одеса. Часом навідується в наше Криве Озеро. Якщо Вам потрібно зв’язатись з нею особисто, напишіть і ми постараємось зв’язатись з нею щоб знайти її адресу і телефон.

о. Леонід Лотоцький


1 Юрій Г. Курис  
1
Шановна Пані Галино,
мені довелось читати Вашу книжочку ЛІТОС. Це дійсно історія Української Провославної Церквиї та може служити як підручник історії, Я багато довідавсь, та навчивсь з нашої історії. В будучностіЇ буду помагати Вам у виданнях Ваших публікацій. Проф. Тарас Гунцчакї та Проф. Адрушків знані мені.
Якщо відали Ви нову книжку в останніх 2-х рокахї а Вашому сайті не показуєтся, прошу переслати мені, я зверну всі Ваші кошти. З правдивою пошаною до Вас. Ю.Курис, Канада.

Ім`я *:
Email *:
Код *: