Блог

Головна » 2010 » Вересень » 11 » лист Галини Анатоліївни Могильницької
19:31
лист Галини Анатоліївни Могильницької

 Високодостойний отче Леоніде!

Дорога й шановна паніматко Раю!

Немає слів, щоб висловити радість, яку я відчула, читаючи Ваші, отче, книги, подаровані мені п-м Раїсою.

         Радість за нашу Церкву, що мають таких розумних і працьовитих служителів, радість за своє село, яке Бог поблагословив таким мудрим і добрим пастирем; радість за себе саму, що Господь мені дав можливість спізнатися й (мабуть, я маю право вжити це слово?) заприязнитися з вами.

         І хоч Ви, отче Леоніде, застерігаєте читача від читання Ваших книг «залпом», я їх прочитала саме так — в один дух, щойно приїхала додому. Це не значить, що я, прочитавши, відкладу їх і забуду про них. Там стільки такого, до чого треба звертатись ще і ще раз, а точніше — їх треба читати щоденно, відповідно до свята, про яке йде мова, чи до ситуації, в яку потрапляє людина. Читати — й знаходити пораду, як поступити, що зробити в тому чи іншому випадку, й навіть, що подумати — якою думкою допомогти самому собі.

         Я людина досить начитана в релігійній літературі, і є автором статей на релігійну тематику. Минулого літа в липні, я мала щастя бути учасницею Помісного Собору нашої Церкви і виступати на ньому. Але скільки корисного для себе я знайшла у Ваших проповідях! Скільки в них добрих повчань, що стосуються наче персонально мене і моїх проблем. Дуже цінно те, що проповіді Ваші дуже «адресні» — Ви говорите зі всіма разом і в той же час — з кожним зокрема. І в кожному слові — добро, любов,турбота: і про кожного, хто слухає й читає, і про цілий світ загалом. Читаєш — і ніби входиш у річку з теплою-теплою, чистою й прозорою водою. І так тобі світло, так тобі ясно стає на серці, й хочеться й собі зробити щось добре, щоб бути співпричетним до цього добра і світла, якого, попри все, так багато в нашому світі.

         Дякую Вам, отче, за Вашу працю, за щирість Вашого служіння Богові, нашій багатостраждальній Церкві й моїм землякам, яких я щиро люблю та шлю уклін та найкращі побажання. А паніматці Раї — моя подяка й шаноба за її самовіддану допомогу у Вашому служінні.

         Хай Господь милосердний посилає вам обом здоров'я і щастя, хай діточки Ваші завжди втішають ваші серця.

З щирою любов'ю й пошаною до вас обох — Галина Могильницька.

м. Одеса

Переглядів: 969 | Додав: otec | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: