Блог

Головна » 2010 » Вересень » 11 » відгук на книгу: "Життєва стежина" о. Леоніда Лотоцького ".
19:14
відгук на книгу: "Життєва стежина" о. Леоніда Лотоцького ".

Життєва стежина

Ось уже 22 роки прово­дить богослужіння настоя­тель Кривоозерської Свято Різдво- Богородичної церк­ви о. Леонід (Леонід Федо­рович Лотоцький).

Побувавши один раз на богослужінні о. Леоніда, відчуваєш тілесне перевті­лення, легкість душі, хо­четься повернутись сюди знову і знову. Простота і доступність, душевність, щирість у молитвах, мудре слово проповіді де слова з святого письма   перепліта­ються із життєвими прикла­дами - саме такою є його служба.

Церква - зібрання пра­вославних християн. Вона живе у віках, і немислима без православ'я, без істо­рії. Саме цю історію нашо­го православного храму відобразив о.Леонід  при допомозі матушки Раїси Лотоцької в книзі «Життєва стежина». В ній вміщено серію недільних проповідей для усіх хрис­тиян. Адже є частина лю­дей, які часто відвідують храм, слухають службу, проте є й такі, хто в силу тих чи інших причин не можуть бути присутніми на  богослужінні. Саме для таких парафіян «Життєва стежина» допоможе знайти потрібні слова для молитви і бути єдиними з усією це­рковною громадою. «Життєва стежина» може бути настільною книгою для будь-якої людини. І якщо ми хоч трішечки на­магатимемось жити так, як навчає нас о. Леонід під час кожної проповіді та на сторінках книги, то наша стежина життя не буде гіркою й колючою.

Велику увагу о. Леонід звертає також і на вихо­вання підростаючого по­коління. Він наголошує, що треба навчати дітей не тільки з Божою допо­могою долати свої осо­бисті прикрощі і негараз­ди, але й намагатись допомогти іншій людині, яка потрапила у скрутне становище.

Хочеться висловити вдячність о. Леоніду за терпіння до нас, парафі­ян, за те душевне тепло, яке він дарує людям, за велику ерудицію, за вмін­ня вислухати кожного і дати завжди мудру й сво­єчасну пораду.

Наближається Велико­днє свято. Від імені пара­фіян нашої Свято Різдво- Богородичної церкви хочу привітати о. Леоніда і його дружну сім'ю із цим великим святом. Бажаю Вам, щоб кривоозерська стежина, по якій крокують Ваша щира молитва, до­бре, мудре слово, була довгою і легкою.

Від імені парафіян Кривоозерської Свя­то Різдво-Богородичної церкви  Л. СТЕЦЬ.

Кривоозерська районна газета "Кривоозерщина"

Переглядів: 1550 | Додав: otec | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: