Блог

Головна » 2010 » Жовтень » 6 » відгуки на концерт "З любов’ю до України" з газети Кривоозерщина
18:10
відгуки на концерт "З любов’ю до України" з газети Кривоозерщина

На хвилях християнської любові.

Минулої неділі районний Будинок культури заледве зміг вмістити всіх бажаючих подивитися другу частину християнського концерту «Зігріймо любов'ю серця». Його підготували парафіяни Православної Св. Різдво Богородичної церкви з бла­гословення о. Леоніда Лотоцького. Він же і вів концертну програму, яка була присвя­чена знаменній даті 18-й річниці незалежності України. Але оскільки в самий день свята був ще піст, то концерт перенесли на 30серпня.

Ведучий о. Леонід вів мову про нашу рідну держа­ву, про те, що не слід у всіх суспільних негараздах звину­вачувати владу. Ми самі по­винні не сваритись, не про­клинати, а берегти державне і громадське майно, щирі стосунки в громаді. Ми має­мо самі внутрішньо змінити себе. Нехай це буде просто гарний вчинок стосовно ін­шої людини. А потім іще, а далі і якусь добру справу зробимо. І коли це усвідо­мить кожен, то тоді й усім буде добре.

Також звучали теплі слова про основу нашої держави сім'ю. Говорилося про жінку - матір, яка є для кожного з нас найріднішою людиною. А для неї наймилішими є її дітки. Не забули й про роль батька в сім'ї. Звучала пісня, присвячена батьку, яку співали доньки о. Леоніда. Щира й зворушлива. Хіба не стис­неться серце від трепетних слів:

Коли заплаче серце батька,

Будуть очі його сухими.

У тебе в хаті, мій любий тату,

Завжди будемо

дітьми малими...

Отець Леонід наводив приклади із Святого Письма про різні життєві події, які відбуваються навколо. Але суть його розповідей була одна ми всі повинні люби­ти ближнього, бути добрими, милосердними, чесними і справедливими. Цього вима­гають й Божі заповіді.

Дуже вміло о. Леонід по­єднував християнські слова із прикладами з життя, прос­то і доступно знову і знову повторював про любов до Бога, до сім'ї, до людей, які нас оточують, закликав до добра і християнського ми­лосердя. А все це гармоній­но доповнювали музичні номери у виконанні самодія­льних артистів. Звучали пісні, юні вихованці талановитого хореографа Л.В. Бєлих дару­вали таночки. А коли пісню «Прості слова спасіння» ви­конав разом із дружиною і синочком Сергій Лукіянчук, який хоч і на інвалідному візку не скорився недузі і повірив у себе, у християнсь­кі принципи, весь зал встав і дружно аплодував цьому мужньому молодому чолові­ку.

У концерті також взяли участь діти Лотоцьких: Олена, Наталка, Іванка, Павло, Женя. А також Світ­лана Поліщук, Микола Па­ламарчук, Андрій Березянський, Міша Сигляник, Аня Циктор, Іра Любецька, Інна Березянська, Лена Крох­маль, Оля Шпичка, Таня Флоріна, Настя Самойленко, Оксана Тертична, Ліза Обушенко Іванка Кріль, Софійка Фертак, Ангеліна і Діма Моргуни, Сашуня Міц, Ярославчик Фелді, Владік Євич. Хочеться згадати маленьких артистів Сашу і Владіка Чайок та Сергійка Білковського, які теж готу­вались і виступали в с. Мазурове, а в цьому кон­церті з дуже поважної при­чини не змогли взяти учас­ті.

Ми з приємністю відкри­ли для себе таланти у лю­дей, яких добре знали, але навіть не уявляли, які вони музично обдаровані. Якщо з творчістю окремих з них кривоозерці вже знайоми­лись, то самобутній співо­чий талант Світлани Полі­щук вразив приємною не­сподіванкою. Треба було чути її глибокий, чистий голос, що зачарував при­сутніх.

Всі виконавці були таки­ми щирими, вони так ста­рались, що зал раз по раз вибухав гучними оваціями. Артистам дарували квіти. Люди у знак визнання і поваги аплодували стоячи, вони плакали. Зал об'єдна­вся і перейнявся трепет­ним бентежним настроєм', став ніби єдиним цілим, і це було так гарно, зворуш­ливо і піднесено бачити ніби острівець загальної любові та добра у непрос­тому бурхливому морі сьо­годення з його проблема­ми і негараздами. Але лю­ди зуміли побачити й пере­конатися, що не слід опус­кати руки і зневірюватися. Адже з любов'ю у серці, з глибокою вірою спільно можна здолати всі переш­коди і труднощі.

Так, організатори конце­рту досягли поставленої мети. Вони сколихнули ті заповітні струнки у душі кожного. І наші серця відк­рилися для добра і любові. Спасибі вам за це, шановні о. Леоніде і м. Раїсо. Спа­сибі вашій дружній талано­витій родині, всім учасни­кам концерту. Продовжуйте цю потрібну справу,відро­джуйте духовність, закликайте до добра, милосердя та любові.

Закликайте людей повірити у себе, у вічні християнські цінності. І хай Господь допомагає вам у цьому.

За численними про­ханнями і дорученнями присутніх на концерті Т. Дяків.

Щира подякаЧутки про те, що у селах району проходять концертні програми, організовані силами настоятеля Різдво-Богородичної церкви о. Леоніда та його родини, облетіли всю Кривоозерщину.

30 вересня такий концерт відбувся у селищі. У залі районно­го Будинку культури не було вільних місць. І молоді, і люди похи­лого віку із завмиранням серця слухали історії про людські долі, що саме ми повинні вносити у життя добро та гармонію.

Зачаровували пісні та хореографічні композиції у виконан­ні дітей та дорослих різного віку. В багатьох присутніх брині­ли сльози, ніби душа прагнула очищення від бруду і жорсто­кості нашого буття.

З усією щирістю хочеться подякувати о. Леоніду, який у скрутний час знайшов можливість за власні кошти організу­вати цікаві концертні програми у селах району та селищі і морально підтримати нас, жителів Кривоозерщини.

Хочеться добрим словом згадати тих керівників нашого району та селища, які допомогли в організації концерту. Щи­ро вдячні голові районної ради В.П. Глухому, його заступнику В.І. Сікорському, селищному голові В.А. Радьо, головному спеціалісту відділу культури і туризму РДА Г.В. Лисканич та М. Новікову.

Глибока вдячність матушці Раїсі та дітям родини Лотоцьких, їхнім друзям, які взяли участь у концертах.

Такі заходи допомагають подивитися на життя іншими очима, надихають до добра. Ви робите потрібну справу. Хай вам щастить.

 

За дорученням глядачів О. Крохмаль.


Переглядів: 1501 | Додав: otec | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: