Каталог статей

Головна » Статті » Мої статті

Свідки ІЄГОВИ

Хто вони ці люди, які, так часто вимагають нашої уваги? Їх так багато і вони такі настирні.

Це люди, такі як ми з вами. Колись вони були вільні, але чи то через якісь обставини, чи через наївність і необізнаність, погодились на розмову з Свідками Єгови. Їм пропонували вивчати Біблію, щоб бути ближчими до Бога. Насправді, їх завербували в секту, засмітили душі хрещених, але не освічених людей що шукали Бога, але, через певні обставини не рушили до Нього і дочекались тих, які самі ходять по домівках без запрошень. Дочекались тих, яких послав не Бог, а найдосвідченіший ворог людства лукавий. Послухали їх, і ті взяли їх під свій повний контроль.

 Тепер, їм забороняється святкувати День народження, дітям, брати участь у шкільних святах,  а також отримувати подарунки. Святкувати Паску, Різдво, Святого Миколая. Забороняється навіть  ходити на похорони, якщо це не член організації. Їм не можна дивитись телевізор, читати будь яку літературу, крім їхньої. Також забороняється охота і рибальство, спорт, бо весь цей час потрібно присвячувати ходінню по хатах і вербування адептів. Їм дуже не рекомендують спостерігатись у психотерапевтів, психіатрів, психологів, бо ті можуть переконати вийти з секти для збереження здоров'я. Вони навіть одяг і зачіски повинні носити не виходячи з рамок які встановила ця організація. Вони не мають права спілкуватися з «не свідками», не мають права служити в армії. Таких заборон є ще дуже багато. Найстрашніша: заборона кров переливати, навіть якщо людина може від цього померти. Працівники пологових будинків розповідають, що коли приходить народжувати жінка з цієї секти, то вже з порога трясе бумажкою про категоричну відмову від переливання крові в разі необхідності. А бувають такі випадки, що коли їх дітям лікарі таки переливають кров щоб спасти їх життя, тоді батьки сектанти від своїх дітей відмовляються. Свідки Ієгови повинні відмовитись і від — еритроцитів, лейкоцитів, тромбоцитів, плазми, навіть якщо через це, він може померти.

Хоча, в Святому письмі, (Дії 15. 28 . 29), вказується лише про те, щоб кров не вживати в їжу. Навпаки, апостол Павло пише, що з однієї крові Він (Господь) створив весь рід людський для життя по всій землі. А коли кров переливають в медичних цілях, то якраз для життя.

Натомість, кожному члену секти настійно рекомендується, постійно мати при собі, письмову відмову від переливання крові оформленій на спеціальному бланку. Для чого ж це? Для того, щоб людина, вступивши в їх секту була готова померти, якщо так звелить організація. Тобто, вони повністю підконтрольні старійшинам з Сторожової вежі. Ці люди, практично  втрачені для суспільства і для сім"ї. Їх не мають цікавити справи у державі бо, своїм вищим керівництвом, вони вважають «Товариство Вартової башти, Біблії й буклетів» у Нью-Йорку.

В Святому письмі написано, що християни повинні бути законо послушними громадянами країни, в якій вони живуть. А українським законодавством передбачено, що ніхто не повинен нав"язувати комусь свої релігійні погляди. Кожна людина знає які церкви де є і за бажанням іде туди, чи не йде. А Свідки якраз і займаються нав'язуванням своїх релігій поглядів. Також, Конституцією України передбачено, що ніхто не має права розпалювати ворожнечу  між конфесіями. А свідки Єгови кажуть, що всі конфесії від сатани, вчать неправильно, не треба ходити до жодної церкви, тільки до них. Це, є порушенням українського законодавства. Та не тільки державного, але й порушення Святого письма. А там написано, що хто перекрутить Святе письмо як це роблять Свідки, нехай буде проклятий.

У "Свідків Єгови", як і в інших тоталітарних культах, існує жорстка система управління, очолює яку керівна Корпорація, що має абсолютну владу і єдиний авторитет. Цікаво, що у США, Франції та інших країнах, секту дозволили зареєструвати лише як комерційну організацію, видавництво (а не як релігійну).

Усі, хто знайшли у собі сили і мужність порвати з сектою, свідчать, що її учасників чекає не вивчення Біблії, не молитва і праведне життя, а потужне психологічне викривлення релігійного і соціального світогляду.

Усе це дає право вважати "Свідків Єгови" жорстокою тоталітарною сектою, що не рахується зі свободою особистості, що вносить руйнівне начало у життя суспільства. Людина, що потрапила в секту, стає соціально непридатною для родини і держави. Секта паразитує на релігійному почутті, проповідує ненависть до Святої Церкви, національної культури, прививає неприязнь до людей і нетерпимість до будь-якої опозиції. Секта офіційно заборонена у багатьох країнах, (в т. ч. в Росії) оскільки основною темою її проповіді, є пропаганда міжрелігійної ворожнечі.

По своїй суті, ця організація стає для своїх членів богом, ідолом. Людина вже не може мати своєї думки. Не може трактувати Святе письмо інакше, як це роблять їх старійшини. Повинна дуже багато часу присвячувати «проповіді», яка насправді, проповіддю не являється, а є лиш вербуванням в організацію. Повинна вести щоденники і звітувати перед старійшинами, скільки часу вона провела на проповіді.

А організація Сторожової вежі, претендує на не мало не багато, а на головного світового командувача. Адже Свідкам Ієгови забороняється ставати під час співання державного гімну, забороняється голосувати на виборах і самим виборювати виборчу посаду. Вітати главу держави, прапор. Весь свій час, потрібно тільки тратити на ходіння по хатах і вербувати інших членів, які в той же час, також ходитимуть по хатах і вербуватимуть все нових і нових адептів. Для чого це потрібно організації? Вони переконують своїх людей у тому, що земна історія повинна закінчитися кривавим Армагедоном, коли Христос у вигляді Архангела Михайла зійде на землю у Своєму другому пришесті, очолить воїнство Єгови і усі невірні будуть фізично винищені. У битві вірні єговісти будуть на стороні Бога і насолоджуватимуться видовищем винищування невірних.

Тобто, йде підготовка до того часу, коли свідків набереться достатньо багато для того, щоб розпочати війну з усіма, хто не належить до їхньої організації. І таким чином, вона стане на чолі світу. У одному з журналів Сторожової вежі, написано, що вони, свідки, повинні покрити землю, як саранча. І нащо тоді президенти і держави? Усіма керуватиме їх організація. Це вони так собі мріють. Але, ми маємо бути розумніші. Почитаймо історію секти.

"Свідки Єгови" не люблять розповідати про самих себе, і навряд чи ви зможете дізнатись від них більше того, що сказано у яскравих буклетах, схожих на туристичну рекламу. Абсолютна більшість рядових "свідків" зовсім не знайомі з історією та цілями своєї організації. Керівна Корпорація робить все можливе, щоб ця історія не стала відома широким колам. Їм є що приховувати, адже їх "істинне вчення" виникло у 1870-х роках у США і відтоді безліч раз змінювалось, залишаюсь при цьому завжди "істинним".

Розпочиналось усе так: власник галантерейних магазинів у Пітсбурзі Чарльз Рассел (1852-1916), без богословської освіти, почав самовільно тлумачити Біблію. Після проведення "ретельних біблейських обчислень", він опублікував у власному журналі "Сіонська Сторожова вежа" невідоме нікому до нього "одкровення". Суть його в тому, що у 1914 році почнеться Армагеддон, тобто кінець світу. Загинуть усі люди, крім 144000 обраних, котрі, звичайно ж, будуть членами "Спільноти Сторожової вежі", заснованої Расселом у 1884 році. Тобто, це можуть бути чоловіки, жінки, діти. Будь хто. Лиш би вони були в організації по твердженню Рассела. Це твердження абсолютно безглузде, бо 144000 мужів про яких сказано в Одкровенні (14.1-5) маються на увазі непорочні чоловіки, ізраїльтяни, що увірували в Ісуса Христа як в Бога. Свідки ж Ієгови крім того що більшість з них не є ізраїльтяни, не є непорочними мужами та ще й найголовніше, не вірують в Ісуса Христа як в Бога. Повне безглуздя. Та Рассел  оголосивши себе "пастором", видав 6-томну працю "Дослідження Святого Письма", сповнену протиріч та самовільних тлумачень, що не залишає ніякого сумніву у повній релігійній безграмотності автора.

У 1913 році, дружина Рассела подала на нього в суд, звинувачуючи у розбещеному житті і подружній зраді, і виграла процес. Трохи згодом Рассела знову судили, цього разу за шахрайство та використання фінансів секти. На суді "пастор" осоромив себе, коли поклявся, що прекрасно володіє грецькою мовою, а був не здатен назвати навіть літери грецького алфавіту. А як відомо, Євангеліє від Марка, Луки,та Дії апостолів були написані в 1 - му столітті саме грецькою мовою. Не знаючи цієї мови, Рассел, (для задоволення свого хворого розуміння) переклав Святе Писання спотворивши його так, що і Хрест не Хрест і Бог не Бог. А клявся, що прекрасно володіє грецькою мовою.

Минув 1914 рік, а обіцяний кінець світу так і не настав. Тому, багато його послідовників покинули секту. "Пастор" Рассел не розгубився і "переніс" Армагеддон на 1915 рік, котрий також спокійно минув. А в 1916 помер сам "пророк", що своїм безглуздим вченням спрямував тисячі людей у пітьму.

Наступним головою секти став Джозеф Рутерфорд, котрий перш за все встановив нову дату Армагеддона на 1918 рік. Коли минула ця дата, здійснивши "ряд простих обчислень", Рутерфорд призначає день "гибелі людської цивілізації" на 1925 рік. Впевненість у кінці світу саме цього року була настільки сильною, що багато фермерів весною 1925 навіть не сіяли на полях. Після чергового провалу дата Армагеддону довго не називалась, доки не "перескочила" на 1942 рік. Послідовники секти в очікуванні "раю на землі" збудували прекрасний маєток в Сан-Дієго, який назвали "Бет - Сарім", що єврейською означає "дім князів", у якому голова секти благополучно проживав до своєї кончини у 1942 році.

Можна навести ще кілька дат про настання кінця світу зі "Сторожової вежі" - 1946, 1955, 1965 і, нарешті, 1980. Як бачимо, ці пророцтва були помилковими. Ось і виходить, що найзапеклішим ворогом "Свідків Єгови" є їхня власна література. Саме про таких лжепророків говорить Святе Письмо: "Якщо пророк скаже іменем Господа, а слово те не збудеться і не виповниться, то не Господь говорив це слово, а говорив це пророк за зухвалістю своєю" (Друг. 18, 22). Такого пророка в Старому Завіті наказувалось віддавати смерті!  (Втор. 18, 20).

У своїх бесідах "свідки" запевняють, що живуть лише за Євангелієм і ясно розуміють Слово Боже. Чи так це насправді неважко побачити порівнявши їхню "проповідь" зі Святим Письмом. Вони категорично не признають Ісуса Христа Господом. Що ж про це написано в Святому письмі: 1 Івана 2. 22 - 26     «Хто неправдо мовець, як не той, хто відкидає, що Ісус є Христос? Це антихрист, що відрікається Отця й Сина»!

Це про них, духовних сліпців говорив Христос: «Мають очі і не бачать» Адже про Ісуса як про Бога говорить весь Новий заповіт. Наприклад: Іоана 12. 26 Як хто служить Мені, хай іде той за Мною, і де Я, там буде й слуга Мій. Як хто служить Мені, того пошанує Отець. 1 Івана 5.20; 1 Івана 20. 28. Римлян 9.5; Євреїв 1,8; Филипян 2.6; Дії 16. 31- 34; Євангеліє від Івана 8.25. Як можна цього не бачити і не розуміти? Коли розмовляєш зі Свідками, то вже й не розумієш хто насправді стоїть перед тобою. Сліпий чи безумний чи демон, що осідлав душу людську.

Вчення про Армагеддон, яким Корпорація залякує рядових сектантів, говорить про повне знищення сучасної земної цивілізації, а врятовані "Свідки Єгови" насолодяться "безкінечними благословеннями". Така "блага вістка про Армагеддон", що принесена до нас від Бруклінської Корпорації. Та ці обіцянки є лиш їх власною думкою і ніяк не підкріпленні Святим письмом.

Чи потрібно вступати з ними в розмову? Можна і треба розмовляти з ними, щоб спасти від тенет хоча б когось із них, але тільки в тому випадку, коли маєш тверду віру в Господа нашого Ісуса Христа і дуже добре знаєш Святе письмо. В іншому випадку, не потрібно. Тому, що в організації Сторожової вежі, цих людей ретельно готують, до розмови з вами. Їх головне завдання, викликати вас на розмову. А далі, на всі питання які ви їм можете поставити, у них є готові відповіді. Тобто, вони не мають думати і міркувати. За них, на всі питання, відповідає організація Сторожової вежі. Починаючи з вами розмову, вони пропонують разом з вами вивчати Білію, щоб стати ближчими до Бога. Насправді, їх посилають для збільшення підконтрольних членів організації Сторожова вежа.

Вони називають себе Свідками Ієгови і нам радять з ними бути. Але Бог Отець, Як вони Його називають Ієгова, а вірніше Яхве (Сущий), говорив з неба не раз людям, що Христос, Син Його, Єдинородний і Його ми повинні слухати. А що ж говорить Христос? Він говорить, що Моїми свідками ви будете: «ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі». Дії 1:8. 

Тобто, ми маємо бути свідками Ісуса Христа і називатись  християнами. Свідки Ієгови християнами не являються, бо не визнають Богом Ісуса Христа. Називають Його Божим Створінням. Але, якщо батько Лев, то і син його буде Левом. Якщо Батько Бог, то й Син Бог. І ім'я нашого Бога Ісус Христос.

Головним їх питанням є яке ім'я Боже: За їхньою версією це ім'я Єгова. Так, це є ім'я Боже, перекладається як (Сущий: Я є) Але, ще є багато інших імен. У першій книзі Самуїла 17.45 сказано що Давид переміг Голіафа в імя  господа Саваофа. І сказав Давид до филистимлянина: Ти йдеш на мене з мечем і списом та ратищем, а я йду на тебе в Ім'я Господа Саваота, Бога військ Ізраїлевих, які ти зневажив.

Навчаючи нас молитись, Христос сказав звертатись до Бога не Єгова а «Отче наш». Є в цій молитві такі слова, якими ми звертаємось до Бога «нехай святиться Ім'я Твоє» Свідки наголошують на слові «Ім'я». А насправді, наголос потрібно робити на словах «Нехай святиться» Тобто, щоб святилось Ім'я Боже на землі молитвами, виконанням Божих заповідей, праведним життям. А головне ім'я Боже для християн Ісус Христос.

Тому, є багато підтверджень. Зокрема читаємо в Біблії в посланні до Филипян 2. «9. Тому й Бог повищив Його, (Ісуса Христа) та дав Йому Ім'я, що вище над кожне ім'я, 10 щоб перед Ісусовим Ім'ям, вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, 11 і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця»!


41 І хто напоїть вас чашею води в ім’я Моє, тому що ви Христові, істинно кажу вам, не втратить своєї нагороди. 42 А хто спокусить одного з малих цих, ві­руючих у Мене, тому краще було б, якби повісили йому камінь жор­новий на шию і кинули його в море.(Марка 9)

І в діях святих апостолів: 4:  10  нехай буде відомо всім вам, і всім людям Ізраїлевим, що Ім'ям Ісуса Христа Назарянина, що Його розп'яли ви, то Його воскресив Бог із мертвих, Ним поставлений він перед вами здоровий! (говориться про уздоровлення каліки від народження) 11   
Він камінь, що ви, будівничі, відкинули, але каменем став Він наріжним!

12 І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення,  даного людям, що ним би спастися ми мали.

   
щоб прославилося Ім'я Господа нашого Ісуса в вас, а ви в Ньому, за благодаттю Бога нашого й Господа Ісуса Христа. (2 Сол.1.12)


16 Отже, чого ж ти зволiкаєш? Устань, охрестися та обмий грiхи твої, призвав­ши iм’я Господа Iсуса”.(Дії 22)


17 Сімдесят учеників (апостолів) повернулися з радістю і говорили: (до Ісуса Христа) Господи, і біси коряться нам в ім’я Твоє. Луки (10.17)

В Євангелії від Івана 16.23 читаємо про те, що Ісус навчав просити Бога Отця в ім'я Ісуса Христа. «Поправді, поправді кажу вам: Чого тільки попросите ви від Отця в Моє Ймення, Він дасть вам».

На всі ці аргументи, свідки приводять цитати з Біблії про те, що в кінці, Син, Ісус Христос, підкориться Богові Отцеві. Через це, вони Ісуса Богом не визнають, попри всі вказівки з Святого письма. Але ж вони не дочитують до кінця цього вірша. А там написано, що Ісус Христос підкориться Богу Отцю, щоб Бог був все у всьому.

Давайте розглянемо такий приклад. Є цар, і є царський син, наслідник престолу. Допустимо, так склалося, що багато людей з їх царства, захопив в полон інший цар. І жорстоко з них знущається. І ось, батько цар, посилає свого єдиного сина, в дуже важку і небезпечну подорож в іншу державу, дає йому помічників, і військо щоб Син розрушив вороже царство, визволив полонених і привів їх до своєї Батьківщини.

І ось, вороже царство розрушене, полонені звільнені і повертаються до дому. Скажіть будь ласка, кого повинні слухати визволенні полонені під час цієї подорожі? Отця царя чи Сина? Звичайно, зрозуміло що слухати потрібно Сина, бо отець наділив його такими повноваженнями і до полонених написав: щоб повернутись до дому, Сина мого слухайте. Він ваш цар. А коли всі успішно повернуться до дому, то звичайно, син передасть цих людей Батькові, і далі буде йому підкорятись. Але, не перестане бути царевичем і наслідником Престолу.

Тому, і під час хрещення, і під час Преображення люди чують з неба голос Бога Отця: це є Син Мій улюблений. Його слухайте. Бо це нас з вами Христос веде до Бога Отця. Тіло Своє, церкву Христову. 

Організація Сторожової башти все лукаво перекрутила, переплутала і з простого, зрозумілого Євангельського вчення зробила суцільні лабіринти.

Тепер їх підопічні ходять попід хати, і думають що роблять Богоугодну справу. Мовляв Христос наказував Своїм учням йти від хати до хати. Так, учні апостоли ходили, але проповідували Христа розп"ятого. А вони свою проповідь будують тільки на імені Ієгова. Тобто, вони собі зробили богом лиш ім'я. А між тим в Святому письмі у Бога є багато імен: Яг, Ягве. Саваоф, Адонай, Єлогім, Ємануїл. Ісус Христос, Дух Святий. А хрестити Христос заповідав в ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Все це є в Святому письмі. Та вони все перекручують, для того, щоб спантеличувати наївних, довірливих людей і затягти їх у свої тенета. Як же від них рятуватись?

Дуже просто. Потрібно повісити на воротах табличку з написом: «Свідкам Ієгови: не турбувати»! Якщо розмови не уникнути, відповідайте твердо і незворушно: Ісус Христос казав: "Де двоє чи троє зберуться в Ім'я Моє, там Я серед них". Ви, (Свідки), імені  Господа Ісуса Христа не визнаєте. Значить, Бог на буде присутній серед нас, при нашій розмові. Отже і говорити з вами нема про що.

Бо якщо захочете їм щось довести, то нічого не вийде. Адже їм суворо наказують: до розумних доводів не дослухатись.

Не будьте байдужі. Пильнуйте себе і своїх рідних від цієї страшної секти, яка веде людей до пекла як в потойбічному, так і в цьому світі.

Категорія: Мої статті | Додав: otec (20.09.2012)
Переглядів: 1539 | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: