Головна » 2010 » Липень » 11 » Завтра свято апостолів Петра і Павла.
20:24
Завтра свято апостолів Петра і Павла.

Святих апостолів

Петра і Павла

(З книги "Життєва стежина")

 

В ім’я Отця і Сина і Святого Духа.

 

Свято святих Апостолів Петра і Павла можна прирівняти до великих двунадесятих свят за пошаною в народі. Ми святкуємо двох із 12-ти апостолів, які розповсюдили християнство по всій планеті.

Згадаємо Петра — першого з дванадцяти. Згадаємо  його життя. Коли Андрій привів його до Спасителя, то Ісус сказав йому: «ти скеля, і на цій скелі Я побудую церкву і ворота пекельні не переможуть її». І він дійсно став тим живим каменем, на якому будувалась церква Христова.

Хоч протягом свого служіння Петро не раз спотикався. Наприклад, коли йшов по воді до Ісуса, засумнівався і став тонути. Також в Гетсиманському саду, коли повели Спасителя на розп’яття, Петро тричі відмовився від Нього. Але далі, в день п’ятидесятниці, коли Дух Святий зійшов на апостолів, Петро виступив з такою палкою проповіддю, що вже в перший день охрестилось більше трьох тисяч людей. І далі його життя проходило дуже нелегко. Апостолів гнали тодішні правителі - язичники. Не раз вони були побиті, не раз були в тюрмі. Не раз думав Петро, що, мабуть, Господь відвернувся від нього, не чує його молитви. Але Господь його не покинув, бо Його сила в немочі. Так і в нашому житті не раз і не два ми попадали у важкі ситуації і, здавалось, нема звідки шукати допомоги. І раптом приходить допомога, звідки ми і не чекали, і не надіялись. Бо Господь не дасть людині перетерпіти більше, ніж вона може пережити. І зробити добра кожна людина може дуже багато. Які малі мурашки. а тонни землі переносять. Бджола як трудиться, яка маленька, а скільки меду збирає. Так і людина за свого життя може зробити дуже багато, як зробив  апостол Петро. І ми можемо робити багато чого для ближніх своїх, бо і ми маємо Духа Святого.

А тепер давайте згадаємо апостола Павла, який був з фарисейської секти. Переслідував, ненавидів християн. Був їх ярим гонителем. І от коли він знову йшов, щоб розправитись з християнами, по дорозі йому явився Христос і сказав: «Савле, чому ти Мене гониш»? При цьому Павло осліп і спитав: «хто Ти»? Я Христос, якого ти гониш

Від того часу Савл перемінився. Він став проповідувати Христа. Ця людина мислитель, гігант, Богослов більший навіть з дванадцяти апостолів. Він був дуже добрий, мав гарний підхід до людей, і його слухачі дуже любили. І він любив людей. Де тільки чув, що голод чи якесь нещастя, сам ходив, збирав пожертви і спасав багатьох. Писав дуже багато повчань, які ввійшли до Святого письма в Новому заповіті які і ми тепер читаємо. І такою любов’ю було наповнене його серце, що він писав: «вас християн дуже багато, і всі ви поміщаєтесь в моєму серці».

Давайте подумаємо, чи багато людей нас любить. Чи може більше таких, що нас ненавидять. І якщо в нас багато ворогів, то може неправильно ми живемо. Ось Павло казав, що християни неправильні, а потім покаявся і сам став християнином. Ось і зараз багато конфесій говорять, що всі релігії неправильні, тільки їх віра правильна. Що, мовляв, ніхто не спасеться, тільки ті спасуться, хто розділяє саме їх погляди. Прийде час, і вони покаються  що говорили неправду. Адже бачимо, що у всяких релігіях є святі, подвижники, праведники.

Чуда кругом відбуваються. Обновляються ікони і в російських, і в українських церквах. В католиків ми знаємо матір Терезу, скільки добра вона зробила для людей. Як її поважають у всьому світі. Отож беручи приклад з апостолів, намагаймось творити добрі справи. Життя взагалі ніколи не буває легким. В апостольському посланні  розповідається, скільки ж довелось перетерпіти апостолам Павлу, Петру. Але Павло хвалився немочами своїми. Хоч насправді він був взятий Господом до третього неба, але із своєї скромності і тим не хвалився. Тільки казав, що знає чоловіка, якого було взято до раю до третього неба. І писав, що життя прожив, віру зберіг, а тепер йому належить вінець. Дай Боже і нам жити так, щоб ми могли сподіватись, що і нас чекає вінець на небесах. Амінь.

 

Читаючи Біблію…

 До Римлян 9 -21 "Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло, прихиляйтесь до добра; будьте братолюбні одні ло одного з ніжністю. Випереджайте один одного з шанобливістю; у старанності не лінуйтесь, духом палайте; Господові служіть; утішайтесь надією; в скорботах будьте терплячі; в молитві постійні; у потребах святих беріть участь; будьте гостинні до подорожніх; благословляйте гонителів ваших; благословляйте, а не проклинайте. Радуйтеся з тими, хто радується, і плачте з тими, хто плаче. Будьте однодумні між собою; не звеличуйте себе, а наслідуйте смиренних; не будьте зарозумілі; нікому не відплачуйте злом за зло, але дбайте про добро перед усіма людьми. Якщо можна і це залежить від вас, перебувайте в мирі з усіма людьми, не мстіться за себе, улюблені, а дайте місце гніву Божому. Бо написано: " Мені відомщення Я віддам”, говорить Господь. Не бувай переможений злом, а перемагай зло добром”. Амінь.

Переглядів: 1120 | Додав: otec | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: