Головна » Архів матеріалів

Часом ми можемо почути про такі речі як доля. Люди часто довіряють гороскопам, часто зсилаються на гени, мовляв він чи вона вдалися в бабку чи в діда, чи ще в когось і вже нічого з тим не поробиш. Таким чином зазвичай хочуть виправдати погані поступки чи своєї дитини чи близької людини. Але навіть в гороскопах пишуть що як би зірки не склалися в день народження дитини, її характер буде залежати від виховання, від родинних традицій і таке інше. І тому не є правильним опускати руки, коли бачимо в своїй дитині чи близькій людині якісь недоліки. (Мається на увазі явні аморальні вади). Іван Золотоустий пише, що будь який характер можна змінити з Божою допомогою. Молитовне життя в виконанні закону Божого, страх Божий що не дає зробити гріх (когось образити, комусь нашкодити) — найперше, що допомагає змінювати погані риси характеру. Щира сповідь, причастя Святих Христових таїнств, постійне вживання Освяченої води, читання Святого письма та відвідування Богослужінь, це шлях до вдосконаленн ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: otec | Дата: 03.08.2010 | Коментарі (0)

Переглядів: 1183 | Додав: otec | Дата: 01.08.2010 | Коментарі (0)


Радуйтесь!

Переглядів: 875 | Додав: otec | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

  Марія Бахур є давньою парафіянкою нашої церкви. Співала в церковному хорі, приступала до всіх таїнств. Господь благословив її довгим віком, і тепер через похилі роки вона хоч не піднімається на хори, але служби Божі відвідує регулярно. Хоча й має проблеми зі здоров’ям. Але цієї зими 2010 року, перестали слухатись ноги, і Марія вимушена була лежати, бо ходити не могла. Під час Великого посту запросила о. Леоніда щоб висповідатись і прийняти Святе Причастя. А після стала просити сусіда, щоб він відвозив її до церкви на маслособорування, яке правиться в нашому храмі під час великого посту що середи. І ноги Марії стали слухняні! Вона знов відвідує недільні і святкові Богослужіння і дякує Господу і Матінці Божій за милість і ласку. Ми помістили фотографію Марії Бахур в фотоальбоми, щоб ми, дивлячись на її бадьоре, усміхнене обличчя, сповнювались віри і надії на Господнє милосердя. Хай Господь благословить її віком і здоров’ям на многі щасливі літа.
  
Переглядів: 866 | Додав: otec | Дата: 26.07.2010 | Коментарі (1)

Переглядів: 1029 | Додав: otec | Дата: 26.07.2010 | Коментарі (0)

   З того часу як явився образ Божої Матері на стіні нашої церкви, багато людей розповідають про видіння, про допомогу, про зцілення біля образу. Свідчення цих людей ми будемо подавати до Вашої уваги, а зараз пропонуємо розповіді людей, які бачили образ Божої Матері як видіння

  До нас у церкву завітали жителі м.Умань Котович Наталія З чоловіком Михайлом. Вони прийшли, щоб відправити річну панахиду по спочилій Котович Марії Йосипівні, яка проживала в Кривому Озері. І розповіли, що мама Михайла бачила видіння Божої Матері на нашій церкві. Подаємо їх розповідь, яку вони залишили в церковній книзі свідчень.

   Дудик Ніна Михайлівна, жителька м. Первомайськ Миколаївської області. 20 липня 2009р. приїхала з дочкою і зятем на похорони Котович Марії Йосипівни. Вони зупинились біля церкви, щоб купити вінки  і допоки сиділа в машині, чекаючи дітей з крамниці, була вражена видінням Діви Марії у повний зріст на стіні церки, яке явилось їй. Дивує те, що ... Читати далі »
Переглядів: 999 | Додав: otec | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

   Наталя Бермас жителька Кривого Озера вул. Радянська   розповіла про те, що вони з чоловіком дуже мріяли про дитину. Бо вже три роки в шлюбі, але дітей ще не мали.
   Коли почули про явлення Матері Божої на стіні церкви, то Наталя прийшла поклонитись. І схиливши коліна, від від всього серця благала Пресвяту Діву, щоб дарувала їй ласку стати матір’ю.
     І ось, усміхається Наталя, мій синочок. Я прийшла з ним до Святого Образу, щоб помолитись і подякувати Богородиці за даровану ласку, за те, що вона почула мою молитву.

Фото Наталі з синочком в фотоальбомах.
Переглядів: 1038 | Додав: otec | Дата: 15.07.2010 | Коментарі (0)

Останнім часом знову почастішали прохання людей перехреститись чи перехрестити дитину щоб змінити ім’я. Оскільки такі думки поширені як і забобони відносно хрещення пропонуємо Вашій увазі цей матер’ял.


З таїнством Хрещення пов'язано безліч забобонів, які для деяких православних християн стали звичайними явищами і невід'ємними частинами життя. Дуже прикро, що переступаючи поріг храму людина приносить із собою ці марновірства і продовжує жити як язичник, хоча називає себе християнином. Цих забобонів дуже багато і написати про всі в одній статті неможливо, тому розглянемо найпоширенніші з них.


Одне з найпоширеніших марновірств – це: «Чи може дівчина першою хрестити дівчинку? Говорять, що якщо першу хрестити дівчинку, а не хлопчика, то хресна віддасть їй своє ща ... Читати далі »
Переглядів: 2410 | Додав: otec | Дата: 12.07.2010 | Коментарі (5)

Боже, Господи, Ісусе
На колінцях я молюся.    
Всі гріхи мені прости,
І від лиха захисти.
Просвіти моє серденько,
щоб учитися гарненько.
Щоб у дома і у школі,
не робити зла ніколи.
Щоб татуся шанувати,
щоб матусі помагати.
Щоб були ми всі здорові,
завжди в мирі і в любові.
Амінь.


Ісусику любий, Ісусику милий
вже ангели в небі зірки засвітили.
Вже нічка надходить і всі ми в поклоні
до Тебе підносим маленькі долоні.
І молимось щиро за маму, за тата
За діда, бабусю, сестричку і брата.
За всіх кого любим, за всіх хто нас любить
хто нам помагає і щиро голубить.
Дозволь нам щасливо цю ніч переспати
набратися сили й здоровими стати.
Переглядів: 1003 | Додав: otec | Дата: 10.07.2010 | Коментарі (2)

« 1 2 ... 10 11 12 13 »